vineri, februarie 15

PNL-istii fug de Primarie... Ce surpriza ne pregateste Fenechiu?

Vosganian nu, Adomnitei nu, Gavrila nici atat.
Ce optiuni mai are PNL-ul pentru viitorul candidat la Primaria Iasului?

1. Cea mai viabila ramane candidatura lui Relu Fenechiu, insa probabil asta nu se va intampla. De ce? Simplu, k sa nu fie facut cu ou si cu otet de presa ieseana, k sa nu-si pericliteze afacerile in campania electorala, k sa nu se faca iar de ras. Nu e bun postul de la Bucuresti? Pai de ce n-ar fi? De ce sa se bage intr-o campanie dura in care multe lucruri necurate se pot afla?...Stie el de ce nu a candidat de la inceput.
2. Traian Dobre. A mai candidat la Primarie, fara succes. Ar accepta imediat candidatura (ca doar tot si-a facut campanie electorala prin satele din judetul Iasi in ultimii 2-3 ani). Ar esua lamentabil.
3. Sustinerea lui Schrotter. PNL nu mai e un partid foarte puternic, insa in Iasi are destul de multi adepti, multi dintre ei cu proaspat drept de vot. As putea spune la ora actuala ca in Iasi nu mai exista PNL ci doar TNL. Relu Fenechiu se pare ca stie sa creasca din timp viitorii alegatori si ii creste bine (distractie, gratare, discoteci). Ce ar insemna pentru PNL sustinerea candidaturii Irinei Schrotter? Probabil o bomba politica pentru oras, o bomba cu ceas care ar putea exploda cu succes dak nu reusesc ceilalti doi candidati importanti (Nichita si Oprea) sa o dezamorseze la timp. De ce nu Schrotter? Doar deja si-a luat avant, a punctat la capitolul imagine extraordinar de mult, si poate reprezenta salvarea PNL-ului. Hmm.. dar poate si ea are destul noroi de scos la iveala si Fene stie asta...

Pana la urma, oricare ar fi decizia finala, lupta probabil se va da intre Oprea si actualul primar..

Niciun comentariu: