marți, februarie 12

Mai bine masini la pompieri decat elicoptere!

Iata si scandalu cu SMURDu, unde trimitem helicopteru, la Bacau sau la Iasi? Prima optiune ar fi, bineinteles, Iasul, k doar nu e degeaba Centrul Regional SMURD aici, nu?
Dar trebuie pana la urma sa ne gandim la cel mai important lucru, pozitionarea geografica, cred k se poate face o analiza a interventiilor cu elicopterul din regiunea Moldova. Nu politica trebuie sa hotarasca in sanatate, s-a bagat deja in educatie si s-a vazut ce s-a ales.
Probabil k si un studiu atent ar demonstra k Iasul e cea mai buna alternativa (e doar o banuiala totusi, fiindca nu am de unde sa stiu unde e nevoie mai multa de elicopter, insa ma bazez pe faptul k in judetul Iasi e cea mai mare densitate de populatie, dak gresesc in presupunerile mele va rog frumos sa ma corectati). Ii sugerez domnului Dan Carlan sa gaseasca o harta a ultimelor interventii din regiunea Moldova, sau sa faca una dak nu exista deja, si sa se stabileasca folosind un creion si o rigla (nu mijloace politice!) locul unde va fi trimis elicopterul!

Topicul din titlu spune altceva, am un prieten care lucreaza la pompieri si imi povesteste cand are timp despre interventiile cu masina. Hmm.. mult spus "masina" avand in vedere ce vedeti in dreapta, nu? Iasul are din cate stiu doar o masina ude pompieri ultramoderna, care este folosita exclusiv pentru incendiile din oras. Centrele din judet ale pompierilor sunt putine (3 din cate stiu adik Iasi Tomesti si Harlau), timpul pentru a ajunge la un incendiu creste simtitor cand abia mergi cu 30 la ora (ce vedeti in dreapta prinde maxim 60, dak e si impinsa din spate de vant). Ce sa mai spun de salariile de la pompieri, nu ca ar fi mai mari lefurile din alt cadru al ISU, viata in Romania e foarte ieftina se pare...
Ce recomand e simplu: rezolvati cu interventiile terestre din judet si apoi certati-va cat vreti pe elicopterul cu pricina care din cate am inteles nici macar nu aveti de unde sa il luati!

12 comentarii:

Anonim spunea...

zi-le dane :)) fii nervos !:)))

Anonim spunea...

aveti dreptate domnule daniel, pompierii sunt niste adevarati eroi, iar faptele lor sunt demne de toata lauda

Anonim spunea...

asa este! pompierii sunt niste eroi , niste ingeri care au coborat din cer sa ne salveze noua vietile noastre mizere

Anonim spunea...

este de necrezut cat curaj si cata buna vointa pot avea pompierii.. dar cati pompieri romani vor trebui oare sa mai moara ca sa constientizeze statul ca este nevoie de baza materiala pentru acesti ingeri cu chip de om...

Anonim spunea...

sa imi vorbesti si mie despre prietenul tau

Anonim spunea...

punct ochit, punct lovit!

Anonim spunea...

situatia nu este doar la Iasi ci si in alte parti din tara sunt pompier dar nu va zic unde ca nu mi se pare important(in Romania bineinteles ) ceea ce ai scris este perfect adevarat nu avem cu ce si de multe ori ajungem la locul interventiei un pik mai tarziu si apoi ne doare cand stim ca puteam salva un om sau o casa daca mergeau cadavrele de masini mai repede. Suntem si noi oameni dar nici nu stiti cat de rau dor injuraturile si cuvintele jignitoare ale compatriotilor impotriva noastra. Poate ceva se va schimba si la noi.

Anonim spunea...

nu suntem nici eroi nici ingeri ,doar simpli oameni cu un simt al datoriei fata de semeni si de bunurile acestora ,din pacate sintem fortati sa ne facem datoria cu tehnica ,,obosita ''din dotare.
la acest capitol noi nu am intrat inca in U.E. dar cum speranta moare ultima noi mai speram. Nu va fie frica ,asa cum putem noi ne vom face datoria pina la capat...

Anonim spunea...

adevarat dane...au nevoie clar de maisni

Anonim spunea...

un articol f bun.dar situatia asta nu e numai in iasi,ci in toata tzara.mai bine nu dai drumu la sirena knd mergi in interventie k t faci d ras la c viteza prinzi cu masinile astea:P

Anonim spunea...

astea nus masini sunt cadavre pe roti sunt deseuri cred ca nici la programu rabla nu mai le primesc sunt rupte in gura

Anonim spunea...

Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!