marți, februarie 12

Buget pentru cine?

Ieri a fost aprobat bugetul pentru 2008. Pentru Iasi, sau cel putin pentru o parte din Iasi mai bine zis. Concluziile sunt simple, exista o gramada de proiecte, exista si o gramada de fonduri nerambursabile pentru acestea, dar va fi vreunul din ele dus la bun sfarsit sau macar initializat? Singurul lucru care vad ca se face in Iasi este marele proiect Palace, care, hai sa fim seriosi, nu e pentru noi cetatenii de rand, ci reprezinta o imensa afacere a unor "baieti buni"...
Exista practic proiecte pentru Centrul Expozitional Moldova, Reabilitarea Manastirii Golia, Dezvoltarea Transportului Public si a Retelei Rutiere, si, de asemenea, un proiect pentru reabilitarea zonei Ciric si pentru regenerarea zonei Cuza Voda.
Toate bune si frumoase, nu pot sa zic NU la nici unul dintre acestea, insa dak stau sa ma gandesc bine, nu vad in nici unul dintre ele o prioritate a Iasului.
Trebuie sa punctez faptul ca Centrul Iasului este macinat de saracie, de mizerie si de gunoaie (ia coboara dom' Nichita mai jos de primarie vro' suta de metri si vezi ce e akolo); apoi la capitolul sanatate, spitale, dotari stam la fel de bine k si aku 20 de ani, deci, bineinteles ca o sa dam un amarat de 0,6% din buget akolo... ce sa mai vorbim de strazi (avem asa ceva?), proiecte sociale pentru tineri (s-au mai construit locuinte dupa 89' cumva?), proiecte pentru ridicarea nivelului de trai, eradicarea somajului pe plan local??...
Traim intr-o societate divizata, unde grupurile de afaceri ale oamenilor politici isi vad de interesele lor, si unde noi, cetatenii de rand, suntem inca la un nivel minim de constientizare a problemelor cotidiene.. neam obisnuit cu 'las-o ba, ca merge-asa'..
Bani sunt, proiecte sunt (nu inseamna ca sunt si bune), dar niciunul dintre noi nu cred ca va putea vedea macar o groapa asfaltata ca lumea din "cel mai mare buget al orasului" de pana acuma!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Multumesc pentru informatii interesante